naar vorige pagina
tenslotte

In mijn jeugd werden vrouwen nog ontslagen als ze trouwden en waren ze handelingsonbekwaam. Gemengde huwelijken waren een probleem: twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen. Dat lijkt verleden tijd. Het huwelijk is opengesteld voor twee mannen of twee vrouwen. Er is ook aandacht en respect gekomen voor transgenders. Sinds eind jaren zeventig fungeert een regenboogvlag als symbool van de homobeweging. De vlag is een teken van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze.

Het COC heeft in alle afdelingen werkgroepen voorlichting en heeft ook in de politiek veel bereikt. Er is gelukkig vooruitgang te constateren in onze diverse en multiculturele samenleving, maar we zijn er nog niet. Mensen op leeftijd gaan weer de kast in als ze in een verzorgingshuis komen. Helaas wordt er soms op straat agressief gereageerd als twee mannen hand in hand lopen.

Bemoei je niet teveel met anderen, maar zorg wel voor elkaar. Ieder mens is uniek en heeft recht op zijn of haar eigen geluk. Iedereen is wel een beetje anders en dat is mooi.

boog

info